Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Mit første plantemarked på Hald Hovedgård

Hvordan er det, at have en stand på plantemarkedet hos Haveselskabet Viborg for første gang? Helle Sjælland Andersen fortæller her om sin oplevelse på Hald Hovedgård.

Er det første gang du har en bod på et plantemarked?
Ja, det er min første bod nogen sinde. Jeg har været her som kunde en del gange. Men det er første gang jeg er afsted med egen bod. Nu skulle det være.

Hvor har du hørt om plantemarkedet på Hald Hovedgård?
Det er mange år siden, jeg var her første gang som køber. Måske har det været i Haveselskabets blad eller også har jeg set det på Facebook. Jeg kan faktisk ikke huske det.
Det er nok 5 – 7 år siden, jeg var her første gang.

Har du selv valgt, hvor du står med din bod?
Ja. Vi fik af vide, da vi kom, at der var frit valg. Så vi stillede os under et træ, da der skulle komme regn. Og så kunne vi også skubbe traileren herop, da der ikke er nogen af os, der kan bakke med en trailer : )

Hvad sælger du i din bod?
Jeg sælger overskudsplanter fra min have – mange stauder, sommerblomster og lidt græsser – men stauder er det primære jeg sælger. Sommerblomster har jeg selv frøsået og passet i mit drivhus.

Hvor mange planter har du haft med?
Nok omkring 200 stk. – hvad der kunne være i en trailer.

Har du haft mange kunder?
Ja. Jeg har været lidt nervøs for om der overhovedet ville kommen nogen til min bod. Men der har virkelig været gang i boden. Jeg har ikke så mange planter tilbage, så det er gået virkelig godt. Jeg er meget tilfreds.

Jeg synes også, jeg har nogle gode priser. Lige fra 5,- kr. til 25,- kr. og enkelte planter til 30,-kr. Det  meste har kostet 15 – 20 kr.

Helles bedste råd: Bare kast dig ud i det!

Har du haft nogle tilbud?
Nej ikke endnu, men det råber vi her til sidst, hvis der er mere tilbage ; )

Hvad fik dig, som sælger, til at komme til Haveselskabet Viborgs plantemarkedet her på Hald Hovedgård?
Jeg elsker elsker have! Jeg har en kæmpe have på 12.000 m2 og det meste er have. Jeg har rigtig mange overskudsplanter og så synes jeg det er mega hyggeligt, at komme herud til Hald Hovedgård. Jeg havde lyst til at prøve, at stå på den anden side af bordet i dag. Så jeg har taget tilløb i et par år, til at have en bod og nu skulle det være. Hyggen omkring det og kærlighed til planter og have.

Hvilke forberedelser har du gjort dig til i dag?
Jeg har brugt mine aftner på at ordne mine planter, pottet op, og grave op - som sagt er det overskudsplanter. Jeg har købt mig et klapbord, for det havde jeg ikke. Googlede planterne for at have lidt viden om dem, for bl.a. at vide, hvor høje de bliver. Jeg tænkte, at det ville kunderne nok gerne vide, det vil jeg nemlig gerne selv. Jeg har skrevet informationen på planteskiltene. Så der har været lidt forberedelse til i dag - MEN det er hyggeligt!

Jeg kan se, du har jo også sørget for at have en parasol og et par stole og lidt forsyninger med.
Ja, min veninde har smurt sandwich og jeg har bagt kage – ja det har vi slet ikke haft tid til at nyde endnu. Og vores teenager piger er også stået tidligt op for at komme med herud. Så det er også mega godt. Jeg tror også, de synes det er hyggeligt.

Jeg har også selv markedsført min bod, ved at sige det til nogle kollegaer, at jeg skulle herud på Hald Hovedgård.

Hvilke anbefalinger vil du give, til nogle der overvejer, at have en plantebod?
Bare kast dig ud i det!
Jeg ringede til Haveselskabet Viborg for at høre, om der var noget jeg skulle vide. Jeg fik af vide – bare kom. Og så har jeg jo været her flere gange som kunde og har kunne se, at sælgerne har bare haft et klapbord og nogle har også haft en dug – det har jeg ikke, men sælger alligevel! : )

Hvilke planter har folk efterspurt?
Der er flere, der har spurt på en bestemt plante, som de leder efter. Har jeg den, bliver jeg mega glad for, at kunne gøre andre glade. Så det med at tjene pengene er ikke så vigtigt for mig, det er mere planteglæden.

Der blev efterspurt Storkenæb, Bølgekronet storkenæb, Kvan (jeg havde desværre kun en Kvan med og der var faktisk flere der efterspurte den), Skælhoved og mange spurte efter storkenæb. Jeg har ikke specielle planter og er ikke en plantesamler, det er meget gængse planter, jeg har haft med.
Jeg har haft en del Estisk slangehvidløg med og har gjort reklame for den. Den er også bare blevet solgt. Det er lidt en sjov plante, jeg har fået i min egen have, fordi jeg har købt den her ude på Hald Hovedgård og nu bliver sløjfen ligesom bundet.

Ny på plantemarked

Hvem: Helle Sjælland Andersen.
Hvor kommer du fra: Bjerringbro.
Medlem af Haveselskabet: Nej, jeg har været og overvejer det igen.
Hvad er din haveinteresse? Prydplanter, lidt grønsager, mange bærbuske og snitblomster.
Hvornår: Søndag den 5. maj 2024.

Læs mere

Har du selv været ude og handle?
Ja, jeg har ikke købt så meget, for jeg skulle jo også passe min egen bod. Men min veninde sagde til mig, at jeg bare skulle komme afsted. Men jeg har da købt lidt.

Hvad har du købt?
En lilje og en verbena, men der er jo ikke lukket endnu!

Skal du på andre plantemarkeder i år?
Nej, ikke som sælger, men som gæst er det ikke udelukket.
Det er ikke planen, jeg vil dyrke at tage på plantemarkedet for at sælge.
Men det er fordi, at plantemarkedet, her på Hald Hovedgård, er et markedet jeg selv er kommet på som handlende, og synes derfor, at det kunne være hyggeligt, at stå her med en bod.

Men jeg kunne måske finde på at tage til Silkeborg, Randers, Bangsbo ved Frederikshavn som var mega hyggeligt og stort.

Hvad får du ud af at have en bod på plantemarkedet?
Tale om planter med andre og dele haveglæden, og en hyggelig formiddag.

Har du nogle råd/tips til andre det kunne tænke sig at sælge planter?
Ja, bare kast dig ud i det!

//

Håber du har fået lyst til, at have en plantebod til plantemarkedet næste år på Hald Hovedgård. Du er i hvert fald meget velkommen. Har du spørgsmål til, hvordan det foregår eller er du i tvivl om noget, er du jo altid meget velkommen til at tage kontakt til os i bestyrelsen i Haveselskabet Viborg. 

Vi håber, vi ser dig til plantemarkedet 2025!