Menu
Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven Haveglæde

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Foredrag Webinar Haveskoler Digitale haveoplevelser Havefestival Haver Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Spagnum - hvad er problemet?

De fleste sække med købejord indeholder spagnum. Men hvad er spagnum egentlig? Hvor kommer det fra, og hvorfor bør vi som udgangspunkt ikke bruge spagnum i vores haver?

Spagnum. Foto: Haveselskabet

Spagnum. Foto: Haveselskabet

I Haveselskabet anbefaler vi ikke brug af spagnum (hvis du har surbundsplanter - så læs med her)

Det er der 3 gode grunde til:

  • Spagnum kommer fra ældgamle tørvemoser, som er en særegen og værdifuld naturtype.
  • Spagnum er en begrænset naturresurse, som det tager meget lang tid at genskabe.
  • Der er bundet store mængder kuldioxid (CO2) i tørvemoser. Den bliver frigivet til atmosfæren, når man indvinder spagnum.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad spagnum er og hvorfor det er blevet så populært at dyrke planter i spagnum? Hvor det kommer fra, og hvilke konsekvenser det har for natur og miljø, at vi bruger så meget af det?

Bliv haveglad og haveklog

Hos Haveselskabet tror vi på, at din have kan være både grøn, klimavenlig og fuld af liv. 

Hos os får du workshops, foredrag, webinarer, digitale skoler, Åbne Haver, Danmarks bedste havemagasin HAVEN og rådgivere, du kan ringe eller skrive til, når du har spørgsmål til netop din have. Fra kun 49 kr. om måneden. 

Læs mere

Hvad er spagnum?

Spagnum er et naturprodukt, der består af dødt plantemateriale, primært mosser i planteslægten tørvemos, Sphagnum. Det er dannet i højmoser, hvor et helt specielt miljø hæmmer nedbrydningen. 

En del sphagnumtørv skæres som firkantede klyner, der er velegnede til afgrænsning af et surbundsbed, men det meste bearbejdes og sælges som gødet spagnum - et meget populært produkt, der bruges af både gartnerier og haveejere. 

Bliv medlem

 

Spagnum er nemt og bekvemt

Når spagnum er hovedingrediens i de fleste fabrikater af så- og priklejord, pottemuld og plantesække skyldes det, at spagnums fysiske og kemiske egenskaber gør det nemt og bekvemt at dyrke planter i. 

  • Spagnum vejer meget lidt, når det er tørt.
  • Det kan indeholde store mængder vand. Det virker som en svamp, der kan opsuge vandet og give det fra sig igen, når planterne har brug for det. 
  • Nogle af porerne i spagnum er store, og de vil være luftfyldte, selvom alle de mindre porer er fyldt med vand. Det sikrer planterne mod druknedøden. 
  • Fra naturens hånd har spagnum en lav pH-værdi, men det er nemt at hæve pH ved at tilføre kalk, så surhedsgraden passer til de planter, man vil dyrke. 
  • Spagnum er et meget næringsfattigt organisk materiale, så der frigøres kuldioxid (CO2), men kun få næringsstoffer, når det nedbrydes. Det gør det nemmere at dosere gødningen præcist, end hvis det er næringsrige planterester, fx komposteret haveaffald, der er hovedingrediens i dyrkningsmediet.

Så der er altså gode grunde til, at spagnum er blevet så populært at dyrke planter i. Men der er også mange gode grunde til at bruge spagnum med omtanke og finde andre alternativer, hvor det er muligt.

Højmoser er en værdifuld naturtype 

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her