Gode sorter af græskar
Der findes mere end 800 græskarsorter. Haveselskabet vejleder til fem gode græskar til køkkenhaven
Der findes over 800 navngivne sorter af græskar. Nye sorter bliver stadig fremavlet, især i USA, Japan og New Zealand.
Her er udvalgt fem sorter, der er velsmagende og flotte.
- 'Uchiki Kuri' er en japansk sort af centnergræskar kendt som ‘Hokkaido’. Den runde, røde frugt vejer 0,8-2 kg og holder i fem-seks måneder. Udvikles pa 90 dage. Stærkt rankende. Nøddeagtig smag.
- 'Rouge Vif d’Etampes' er en fransk sort af centnergræskar fra 1830. Den flade, røde frugt vejer 3-15 kg og holder i fem-otte måneder. Udvikles pa 110 dage. Stærkt rankende. Saftig og med let muskatagtig smag.
- 'Black Futsu' er en gammel japansk sort af moskusgræskar.
Den ribbede frugt er først sort, siden sandfarvet. Den vejer 0,5-2 kg og holder i fire-fem måneder. Udvikles pa 110 dage. Smagen er nødde- og muskatagtig.
- 'Buen Gusto de Horno' er en spansk sort af centnergræskar. Den blå-grå frugt ejer 5-10 kg og holder i fire-fem måneder. Udvikles på 105 dage. Stærkt rankende. Gult, velsmagende kød.
- 'Ponca Butternut' er en ny amerikansk butternut – altså moskusgræskar – med særlig hurtig udvikling, kun 95 dage. De små, sandfarvede frugter vejer ca. 1 kg. Busket vækst. Aromatisk og let nøddeagtig smag.