Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Nedsivningstest - Sådan gør du

Jordbundsforholdene og grundvandsniveauet i din have er afgørende for placering og størrelse af din regnvandsløsningen, og kan i nogle tilfælde helt udelukke nedsivning som en mulighed. Læs her hvordan du laver en nedsivningstest i din have.

Nedsivningstest. Foto: Haveselskabet

Nedsivningstest. Foto: Haveselskabet

Når du skal ansøge kommunen om lov til at håndtere regnvand på din egen grund, vil du blive spurgt om resultatet af nedsivningstesten.

Der findes to gode metoder til test af nedsivningsevnen. Forskningsinstitutionen GEUS har lavet er en fin vejledning af begge metoder på et enkelt ark, som du kan hente her

Den første test, med dobbelt ring infiltrometer, er særlig velegnet til nedsivning i regnbed og græsplæner og den anden test, som laves i et hul, er bedst til faskiner.

Hvis brug af regneark ikke skræmmer dig, så kan du selv finde størrelsen på din regnvandsløsning ved hjælp af dette ark. Du skal indtaste resultatet fra nedsivningstesten, størrelsen på dit tag og et par andre ting. Du kan også få din kloakmester til at lave beregningen for dig..

3 gode tommelfingerregler

  1. Hvis du allerede i dag har problemer med stående vand på overfladen, så er nedsivning ikke muligt.
  2. Jordbundsforholdene kan variere meget selv inden for ganske få meter. Du skal derfor teste dér, hvor du gerne vil nedsive i regnbed, faskine eller græsplænen.
  3. Nedsivningsløsninger i overfladen, som regnbed og græsplæne, er billigere og bedre end nedsivning i faskine. Særligt på vanskelig og leret jord.
Læs mere
 

Sådan laver du en nedsivningstest

Udstyr

For al lave en nedsivningstest i din have, skal du bruge forskelligt udstyr: En spade, vand, tommestok, retskinne.

Fjern græstørv

Græstørven fjernes i en firkant på min. 50 x 50 cm

Grav prøvehullet

Prøvehullet skal være minimum 25 x 25 cm og min. 30 cm dybt.

Jorden skal vandmættes

For at få et retvisende resultat, skal jorden vandmættes inden testen kan udføres. Held vand i hullet svarende til en dybde på min. 20 cm. Lad vandet sive helt ned. Gentag processen endnu engang.

Testen udøres

Læg retskinnen på tværs af hullet af sæt tommestokken i bunden af hullet og op mod retskinnen. Held vand i prøvehullet og mål afstanden fra vandoverfladen til retskinnen. Vent 10 min og mål samme afstand, så du ved hvor mange mm vandet er sunket på de 10 min. Omregn hastigheden til meter/sekund.   

Eksempel

Hvis vandet synker 50 mm på 10 min, vil beregningen se således ud.

Resultatet bruges til at beregne størrelsen på regnbede, faskiner eller grøfter der skal kunne rumme regnvandet der falder på husets tag og faste belægninger.